Travel & Beauty

Varză de Bruxelles, la cuptor, cu miere și oțet balsamic

Image via BT.com

Da! Varza de Bruxelles poate avea și gust bun. Multă vreme am evitat-o, însă recent am descoperit o serie de rețete absolut delicioase, care au ca prim ingredient aceste mici verzici.

Această legume ciudățică face parte din categoria cruciferelor, fiind rudă apropiată cu varza obișnuită, conopida, Kale și broccoli.

Ca să te convingem că merită să acorzi o șansă rudei de la Bruxelles, te informăm că acest tip de varză este bogată în vitamina K și calciu.

Una dintre rețetele care nouă ne-au plăcut cel mai mult este: Varza de Bruxelles, la cuptor, cu miere și oțet balsamic

Vei avea nevoie de:

700 grame de varză de Bruxelles

2 linguri de ulei de măsline

2 linguri de oțet balsamic

2 linguri de miere

sare după gust

1 linguriță de piper

Ce trebuie să faci:

Preîncălzește cuptorul la 220 de grade Celsius.

Taie cotoarele verzelor și apoi taie fiecare varză pe jumătate.

Pune verzele pe o tavă și adaugă peste acestea uleiul, mierea, oțetul balsamic, sarea și piperul. Amestecă bine toate ingredientele.

Verzele de Bruxelles vor sta în cuptor vreme de 15-20 de minute.

Bon Appetit!