Travel & Beauty

Vegi Tales Kitchen: Budincă de chia cu parfait de caju și gem de căpșuni

În urmă cu un an Monica Tarbă, chef vegan, ne acorda un interviu despre bucătăria sănătoasă.

Cartea de bucate a Monicăi este acum e pe piață și aceasta a oferit cititorilor noștri o rețetă delicioasă.

Această rețetă apetisantă este o opțiune sănătoasă pentru micul dejun și o combinație minunată de arome. Ce mod magnific de a-ți începe ziua!

Chia conține acizi grași omega 3, carbohidrați, proteine, fier, antioxidanți și calciu.

Doza recomandată de chia este de două lingurițe pe zi, adică aproximativ 145 de calorii, 4 grame de proteine, 9 grame de grăsime, 12 grame de carbohidrați, 10 grame de fibre, vitamine și minerale.

Nu ești încă convins? Încearcă această rețetă și te vei convinge!

Ingrediente:

Gem de căpșuni – amestecați în mixer 300 de grame de căpșuni înghețate pe care le îndulciți apoi după gust

Pentru Parfait de caju

o cană de caju înmuiat în apă

jumătate de cană de apă sau de apă de cocos

1 linguriță jumate de sirop de arțar/curmale/alt îndulcitor

o jumătate de linguriță de pudră de vanilie/sau extract de vanilie (optional)

Pentru budinca de chia

5 lingurițe de semințe de chia

o cană de laptele vegetal (ovăz/cocos/migdale)

Fructe proaspete pentru decorare

Parfait-ul de caju se pregătește astfel:

Pune toate ingredientele într-un blender și mixează pentru aproximativ 40 de secunde până când obțineți o consistență omogenă. Puneți amestecul deoparte.

Budinca de chia:

Puneți seminețele de chia într-un vas. Adăugați treptat laptele vegetal în timp ce amestecați cu o furculiță. Ideal ar fi ca această budincă să fie preparată peste noapte, în caz contrariu, lăsați amestecul să se expandeze pentru cel puțin 30 de minute.

Să asamblăm toate părțile acum, pune parfait-ul peste budinca de chia, adaugă apoi puțin gem de căpșuni și peste toate acestea câteva fructe proaspete.

Monica Beatrice vă urează poftă bună!