3. Nu pleca cu Paștele după tine!
Când stabilesc meniul, specific și faptul că nu o să mă întorc acasă cu 20 de sarmale, o caserolă de pulpe la grătar, încă una grasă de prăjituri, doi cozonaci și măcar un 15 ouă să am la serviciu „acolo, să ciocnesc cu colegii!”
Cred că până ne vedem iar o să fim toți sătui de atâtea ouă că o s-o dăm toți pe salate măcar o săptămână.
Dar, da, o să iau ouă proaspete să mi le fac cum vreau eu, dacă mai rămâne ciorbiță, din aia sigur iau, ceva salată boeuf sau vinete sau icre, dar de gust că sunt în stare să mănânc un borcan de opt sute de grame odată.
Luați mai bine ingredientele – așa economisiți bani și timp la întoarcere – și gătiți ce vă place sau ce simțiți nevoia.
4. Dacă tot mâncați, nu disperați!
Bun, toate ca toate, dar după ce ai gândit strategia și ai pus totul cap la cap, ajungi acasă și mama te surprinde cu ceva extraordinar de bun și e o atmosferă domnule, ceva incredibil, îți dă o stare de euforie, nu îți mai trebuie nici o strategie și nimic.
Doar să te simți bine. Păi foarte bine! Dacă asta vrei, atunci asumă-ți alegerea cu încredere și bucură-te de fiecare masă.
Dacă stai să te gândești cât o să atârne asta mai târziu, câte calorii au intrat totuși în alea patru felii de cozonac, nici nu o să te bucuri ca lumea de ce mănânci nici nu o să ajute la moral când revii acasă și revizuiești stricăciunile.
De unde știi, poate totuși nu te-ai stricat prea rău contrar așteptărilor. E o ruletă și vezi dacă pierzi sau câștigi doar la final!
În concluzie, vă doresc un Paște Fericit, orice presupune această fericire.
De la revederea cu cei dragi, la un somn bun și odihnitor, la orez cu lapte făcut de mama până la gogoșile la ceaun făcute de bunica, de la brânză cu mucegai topită în ciuperci picante până la un pește afumat cu salată verde în sos de lămâie, însiropate toate cu măcar o felie de cozonac, un ou roșu și un pahar de vin, pentru că de ce nu, e sărbătoare!
Acestea fiind spuse, o săptămână savuroasă și activă vă doresc!